Laatste nieuwtjes

Speelgoedbank in Delftstede is weer OPEN voor uitgifte van speelgoed!

Alle woensdagmiddagen van 14-16 uur en zaterdagen van 10-13 uur zijn we weer open voor UITGIFTE van speelgoed en zijn kinderen met ouders met verwijskaart weer van harte welkom.

IMG_0969

Schrijver Peter Storm overhandigt mooie donatie door verkoop van zijn boek Magellaan schuitjes

IMG_1356
DSC00903

100 speelgoedpakketten voor 180 kinderen voor de kerst elk met een gedicht van kinderen van Grotius College, hier de 3 prijswinnaar die het boek Dagboek van Marcel de Wit uitgereikt krijgen van de Delftse schrijver. BRAVO!

Kerstmis is gekomen, cadeaus waar sommige kinderen van dromen.

Gelukkig is er de Speelgoedbank, die brengt cadeautjes door het hele land.

Door weer en wind, een cadeau voor ieder kind.

                                         Door : Eliza, V2A

 

Mariaschool heeft 70 dozen mooi speelgoed ingezameld voor de Speelgoedbank

DSC00955

Directeur Wim van Mourik (midden) met kinderen van de Mariaschool Den Hoorn overhandigen 70 dozen ingezameld speelgoed aan Jos (r) en Hans (l) van de Speelgoedbank.

DSC00965

Met partner van Buuren (erkend verhuisbedrijf) 70 Speelgoedoelendozen met speelgoed opgehaald bij Mariaschool in Den Hoorn

Kerstboomactie Happy Kidscare , De ZON kinderopvang en Speelgoedbank Delft heeft veel cadeaus opgeleverd

IMG_1335

Saskia Bodde overhandigt hier 350 speelgoedcadeaus aan de voorzitter van de speelgoedbank Piet Reedijk voor de komende kerstvakantie voor kinderen die het hard nodig hebben. Fantastische dat zoveel ouders en kinderen hebben meegewerkt aan deze mooie actie van de Zon Kinderopvang.

IMG_1328
DSC00829

Speelgoedbank samen met Happy Kidscare bij de HEMA in de Veste afgelopen zaterdag 11 december heeft weer veel cadeaus opgeleverd en hartverwarmend te zien dat het Delftse publiek warme belangstelling toonde voor onze actie. Ook bezoek van Delftse Wethouder Karin Schrederhof (WMO) samen met Delft voor Elkaar manager Elzo Niemeijer onderschrijven het belang dat ALLE KINDEREN WILLEN SPELEN. Dat is waar de Speelgoedbank zich voor blijft inzetten.

Speelgoedpakketten voor gezinnen uit Midden Delfland

DSC00758

Speelgoedpakketten voor 49 kinderen voor de kerst overhandigd aan wethouder Midden Delfland Frank ten Have. Een doos vol met mooi en nieuw speelgoed. Overuren voor de Speelgoedbankvrijwilligers maar een heel voldaan gevoel.

December topdrukte en test voor de Speelgoedbank Delft

De mouwen worden opgestroopt voor de decembermaand met meer dan 100 speelgoedpakketten voor gezinnen met kinderen 0-12 jaar die met de kerst extra speelgoed goed kunnen gebruiken. Speelgoed maakt kinderen niet alleen blij maar help ook in hun ontwikkelen, dus belangrijk! Donaties zijn hiervoor hard nodig om ook nieuw speelgoed te kopen voor in de speelgoedpakketten.

KErstpakketten

Fantastische samenwerking met van Buuren verhuizingen ook in 2022

DSC00743 (2)

Sinterklaascadeaus voor kinderen in de Poptahof

IMG_7532

ACTIE : Peter Storm, auteur van 'Magellaan schuitjes',  zal de netto opbrengst uit verkoop van dit nieuwe boek doneren aan de Speelgoedbank. Je kunt het boek kopen bij boekhandel 'De Omslag' op de hoek van de Wijnhaven en de Boterbrug en ons daarmee steunen én jezelf een spannend verhaal schenken . Ook heel geschikt als cadeau voor Sint of Kerst.

Bestellen via: peter@magellaan.nl met vermelding van je naam, adres en aantal exemplaren. Je krijgt dan een bevestiging met instructies voor de betaling. Verzending naar binnenlandse adressen is gratis. De prijs is: € 14,50 per exemplaar.

 

8-12 november inzamelactie bij Grotius College aan de Juniusstraat

DSC00700 (2)

Speelgoed-uitgifte-buffet bij Klavertje Vier Buitenhof van 8-10 nov

DSC00718
Speelgoededoelendoos Mondial Movers Foundation
IMG_5649

Met dank aan alle Delftenaren hebben wij een tijdelijke stop nodig om alles te verwerken.

Ikea Delft helpt Speelgoedbank Delft

Onlangs hebben wij vijf medewerkers van IKEA Delft mogen ontvangen bij de Speelgoedbank Delft in Delftstede. Na een introductie bij de Speelgoedbank over de oprichting en het reilen en zeilen, ging men aan de slag.

De IKEA medewerkers staken de helpende hand uit met het uitpakken van 2 volle pallets met prachtig nieuw speelgoed en hielpen ons daarna met het inrichten van onze “Speelgoedwinkel zonder kassa”. 

Speelgoedbank gaat heel veel kinderen blij maken met het IKEA speelgoed, want voor kinderen uit gezinnen met een kleine beurs is het uitzoeken van zomaar een stukje speelgoed een welkome verrassing.

Een heel mooi gebaar van IKEA Delft aan deze Delftse kinderen.

DSC_0728

Voorzitter Speelgoedbank Delft Piet Reedijk (rechts) bedankt Daan Dekker van Ikea Delft voor deze mooie en zeer gewaardeerde ondersteuning.

Wederom een drukte woensdagmiddag in Speelgoedbank Wippolder....lege rekken worden snel weer aangevuld!

Wippolder

Speelgoedbank Wippolder geopend 06-10-2021

DSC00638

Met overhandigen van 3e MiniBieb van Piet Veenstra van Kiwanisclub Delfts Blauw aan Magda Haak, vrijwilliger is nieuwe Speelgoedbank Wippolder geopend.

MiniBieb 24/7 met prachtige en nieuwe boeken voor kinderen van 0-12 jaar.

Speelgoeduitgifte iedere woensdagmiddag van 15-17 uur voor kinderen van 0-6 jaar.

Speelgoedbank Wippolder zit in het Wijkcentrum van Sportfondsen Delft aan de Professor Krausstraat 50.

 

 

Succes met Speelgoedbank op de Mooi Weer Spelen

IMG_5558
IMG_5563

Speciaal voor de Mooi Weer Spelen in het Poptapark was er een kraam van de Speelgoedbank.

Kinderen mochten speelgoed uitzoeken en er waren 2 grabbeltonnen waar veel gebruik van werd gemaakt.

Doelgroep kinderen 0-12 werd is grote getale bereikt naast de vele donateurs die ook gevonden werden.

Het was een Mooi Weer Spelen editie om nooit te vergeten, overgoten met zon, top straattheater, veel ritmische muziek en heel veel blije kindergezichtjes.

De Speelgoedbank kijkt weer uit naar editie volgend jaar!

Speelgoedbank Delft interview bij RAZO op 2 september 2021

1 september 2021, eerste uitgave speelgoed in Delftstede

IMG_1036

Na maanden van inzamelen, sorteren en winkel zonder kassa inrichten is de Speelgoedbank nu echt begonnen met uitgifte van Speelgoed aan kinderen van de Voedselbank. Vrijwilligers Jos en Wil Hoozemans, Thea Hordijk, Dees Went, Daisy Jonkers en helemaal rechts voorzitter Piet Reedijk

Extra speelgoeduitgiftepunt en MiniBieb in Poptahof geopend

IMG_1067
IMG_1092

Samenwerking Speelgoedbank Delft met Delft Voor Elkaar in Poptahof Noord 2 met speelgoeduitgifte punt en MiniBieb. Mooi werk wat Delft voor Elkaar kan doen in deze kinderrijke buurt waarbij speelgoed en boeken ook een beetje mee kunnen helpen.

Eerste Speelgoedbank Mini-Bieb geplaatst in Buitenhof

Prachtige Mini-Bieb geplaatst door Piet Veenstra van Kiwanis Delfts Blauw in opdracht van Speelgoedbank Delft aan de Bizetstraat (Buitenhof) bij Happy Kidscare

IMG_1027

Speelgoeduitgifte OOK op woensdagen van 14-16 uur vanaf 1 september

We hebben besloten om niet alleen zaterdagen van 10-13 uur uitgifte te doen maar ook op de woensdagmiddagen van 2-4. Dit geeft ons een betere spreiding en onze bezoekers meer keus.

Foto hieronder: Voorzitter Piet Reedijk neemt eerste werk van Marjoce in ontvangst. Marjoce gaat poppen van nieuwe kleertjes voorzien.

IMG_5741

Speelgoed aangevuld voor speelgoedpakketten 14 gezinnen via Delft Present (14/7)

IMG_5791

Voorzitter Speelgoedbank Delft Piet Reedijk met Nancy Zijlmans via Delft Present/Humanitas

Vanaf 3 juli iedere zaterdag van 14 tot 16 uur inleveren speelgoed bij de Speelgoedbank in Delftstede

Belangrijk : wij zoeken speelgoed zo goed als nieuw en geen knuffels, om kinderen blij te maken. De geselecteerde minder bedeelde kinderen uit Delft willen wij natuurlijk goed en bijna nieuw speelgoed meegeven. Dus vragen wij iedereen speelgoed echt goed te selecteren voordat het bij de Speelgoedbank wordt ingeleverd. Waarvoor dank!

IMG_5649

Inzamelactie 4 basisscholen op 2 juli >een rijke oogst!

Kinderen hebben de week van 28 juni speelgoed ingeleverd op 4 basisscholen voor de Speelgoedbank. Met dank aan De Regenboogschool in Tanthof, De Gabriel School in Michiel ten Hovestraat, De Max Havelaarschool en Delftse Schoolvereniging beiden in centrum Delft. Meer dan 50 dozen speelgoed helpt de Speelgoedbank enorm om de "winkel zonder kassa" in Delftstede te vullen.

 

DSC00260
DSC00275
DSC00248
DSC00269

Delft Op Zondag - Start van de Juni Campagne

Zondag 6 juni persbericht in Delft op Zondag, zie foto interview in de Speelgoedbank. Grote mailinglijst met QR code om geld in te zamelen voor speelgoed te kopen voor de oudere kinderen (7-12 jaar) omdat we niet voldoende speelgoed hebben voor die leeftijden. Delft op Zondag ook met QR betaalverzoek advertentie ondersteunt deze actie.

IMG_5359

Op bezoek bij Speeloke Delft

IMG_5249

Speelgoedbank Delft (weggeef) op bezoek geweest bij Speeloke Delft (uitleen). Veel informatie uitgewisseld en met jarenlange ervaring Speeloke en diverse tips hebben zij ons weer verder geholpen. Verder onderzoeken hoe wij laagdrempelig bezoekers van de Speelgoedbank kunnen doorverwijzen naar Speeloke zie www.speeloke.nl

 

Vrijwilligers in actie

Fantastisch werk van onze vrijwilligers die met grote deskundigheid voortvarend de inrichting van de Speelgoedbank in Delftstede ter hand nemen en omtoveren tot een kleurrijk walhalla voor kinderen.

5db0234a-7e23-4bef-b403-1d2e3031e4db
IMG_0970
Foto_5

Samenwerking met Voedselbank

Voorzitter Voedselbank Peter Vogelaar heeft samen met voorzitter Speelgoedbank Delft Piet Reedijk een plan gemaakt om kinderen t/m 12 jaar (500 kinderen)  van gezinnen bij de Voedselbank rondom hun verjaardag een speelgoedbon te geven. Met deze bon kunnen de ouders met kinderen speelgoed komen uitzoeken bij de Speelgoedbank. Het gaat hier om gebruikt speelgoed in goede staat. Daarvoor is er ook een doorlopende inzamel actie om aan goed speelgoed te komen.

foto_1
IMG_5214

Samenwerking met van Buuren verhuisbedrijf in Delft

Verhuisbedrijf van Buuren heeft een lange geschiedenis in Delft en zetten in op duurzaamheid en sociaal ondernemen. Hiervoor is er een speciale doos ontwikkeld, de SPEELGOEDEDOELENDOOS. Tijdens verhuizingen vragen zij de klanten de doos te vullen met goed speelgoed voor de Speelgoedbank. Met deze geweldige ondersteuning en andere ophaalacties hopen wij heel veel kinderen blij te kunnen maken en hun verjaardag extra glans te geven. Op 19 mei j.l. zijn de eerste 3 pallets met dozen door Van Buuren bij Delftstede afgeleverd.

Delftstede

Samenwerking met Delftstede

Met steun van Delftstede hebben wij een mooie ruimte in uniek verzamelgebouw aan de rand van centrum Delft. Vanaf 4 september 2021 iedere zaterdag van 10:00 uur tot 13:00 uur deze ruimte open voor uitgifte speelgoed met de speelgoedbon verstrekt via de Voedselbank. In de middag vanaf 3 juli 2021 van 14:00 uur tot 16:00 uur worden alle Delftenaren uitgenodigd om goed en herbruikbaar speelgoed in te leveren op dit adres : Phoenixstraat 66, ruimte 204.

Opknappen (verven) winkel zonder kassa met vrijwilligers

IMG_4919
IMG_5012
77147af1-a080-46f3-9f75-4f61b2ddbcc4
9b1a2286-2ee1-43d9-8002-4572326881d2

Eerste stappen gezet met inrichting Delftse Speelgoedbank en we liggen op schema om vanaf 3 juli alle zaterdagmiddagen tussen 14-16 uur speelgoed in ontvangst te nemen. BELANGRIJK is dat speelgoed in GOEDE staat is, compleet en schoon.

Speelgoed INZAMELWEEK van 28 juni t/m 2 juli 2021

Speelgoededoelendoos Mondial Movers Foundation

Speelgoedbank Delft is in gesprek met aantal Delftse basisscholen om laatste week van juni, vlak voor de zomervakantie, alle kinderen te vragen om 3 stuks overtollig speelgoed mee te nemen naar school. Op vrijdag 2 juli tussen 15-17 uur worden alle, hopelijk goed gevulde,  SPEELGOEDEDOELENDOZEN opgehaald. Dat zou ons een goed gevulde winkel zonder kassa moeten opleveren voor uitgifte iedere zaterdag van 10-13 uur vanaf 4 september 2021.